Kil maskesinin beyaz, yeşil, sarı, pembe, kırmızı gibi renklere sahip birçok çeşidi mevcuttur. Maske uygulaması için tercih cildin ihtiyacına göre yapılırsa, kil maskesinin faydalarının cilde daha olumlu bir şekilde yansıması sağlanabilir.
Kırmızı kil maskesi: Egzamaya yatkın kuru bir cildi olanlar için önerilir. Cilt pullanması ve kaşıntı problemlerini hızlı bir şekilde yok eder. Çoğu nemlendirici maske gibi cildin yağlanmasına sebep olmaz. Cildin yağ dengesini kontrollü bir şekilde ayarlayarak kuruluğu azaltır. Ayda bir defa uygulanması tavsiye edilir.
Evde kil maskesi hazırlarken kile suyu azar azar ekleyin. Suyu kontrollü bir şekilde eklemeniz elde edeceğiniz kıvam açısından önemlidir.
Çeşme sularında klor bulunması sebebiyle içme suyu kullanmaya özen gösterin.
Maske hazırlarken tahta kaşık kullanın. Metal eşyaların kil ile teması yapısını bozabilir.
Kil maskesi yüzde kaç dakika kalmalı sorunun cevabı genellikle 10-15 dakikadır.
Kil maskesini her seferinde tüm yüze uygulamak yerine sadece problemli alanlara uygulamalısınız.
Cildinizin istenmeyen bir şekilde kurumasını istemiyorsanız, maskeleri haftada 1 uygulamalısınız. Kırmızı kil maskesinde ise uygulama sıklığı ayda bir olmalıdır.
Kil maskesini temizlemek için ılık su kullanmalısınız. Ilık su maskenin yüzünüzden daha kolay çıkmasını sağlar. Böylece cildinizi gereksiz ovup tahriş etmezsiniz.
Kil maskesi cildi kurutan bir maskedir. Bu nedenle maske uygulamasının ardından nemlendirici kullanmanız önerilir.
Her maske uygulamasından önce olduğu gibi, kil maskesi uygulamasından önce de cildinizin küçük bir yerinde alerjiye karşı önlem olarak test yapmalısınız.