Tükendi
Gelince Haber VerYüksek antioksidan kateşin ve gallokateşin maddeleri içerdiğinden vücutta dolaşan serbest radikalli hücrelerin kanserli tümörlere dönüşmesini önler. Bunun yanı sıra sağlıklı hücre sayısını artırarak vücudun direncini artırır.
- Meyveler arasında askorbik asit bakımından zengin olan Trabzon hurması vücudun ihtiyacı olan C vitaminin yüzde 75'ini karşılar. Bu madde sayesinde bağışıklığı artırır. Viral enfeksiyonlar ve toksinlere karşı vücuda savunma kalkanı oluşturur. Aynı zamanda beyaz kan hücrelerinin çoğalmasını destekler.
Günlük lif ihtiyacının yüzde 30'unu karşılar. Metabolizmanın iyi çalışmasını sağlarken sindirimi kolaylaştırır. Bir Trabzon hurması 100 kaloridir. Bu yüzden diyet listelerine de eklenmesi gereken meyveler arasındadır. Kronik rahatsızlığı olmayanlar günde bir bardak Trabzon hurması tüketerek sindirim problemlerini düzenleyebilir.
- Özellikle gastrit, ülser gibi rahatsızlıklar için uzmanlar kabuğunun soyularak tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Bağırsak florasındaki bakterileri dengeleyerek kabızlık şikayetine karşı da doğal çözüm sağlar.
- Bazı faktörlerden dolayı ilerleyen yaşlarda ciddi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Trabzon hurması beta-karoten, lutein, likopen ve A vitamini bakımından zengin olduğundan bu rahatsızlıkların erken yaşanmasını önler. Aynı zamanda kriptoksin maddesi yorgunluk, stres, depresyon ve göz rahatsızlığı gibi durumları azaltmada etkilidir.
- Damarların genişlemesini sağlayarak kan basıncını dengeler. Böylece yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlıklarının yaşanmasını azaltır.